zondag 10 januari 2016

Fair isle breien

Hallo allemaal,
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier iets geplaatst heb.

Na de zomervakantie gingen we meteen vliegend van start, zoon begon in 2 havo en dochter begonnen op een nieuwe school. En ik ging van drie dagen wisselend naar 4 of 5 dagen in de week werken zo druk was het op het werk. Gecombineerd met het gezin vond ik het best moeilijk om alle ballen in de lucht te houden.
Ook manlief had het heel druk op zijn werk, bijna waren we elkaar uit het oog verloren gelukkig realiseerde we dat ons op tijd. Nu moet ik leren bewust tijd maken voor mijn gezin want ik heb gemerkt dat je dit wel een tijdje vol houd maar niet lang en als al je extra inspanningen op het werk ook niet gewaardeerd worden dan weet je heel snel dat je prioriteiten ergens anders moeten liggen.
Maar goed nu nog leren de balans te zoeken, oefff..... moeilijk is dat, iemand tips!?

Even lag het haken en breien stil ik kon gewoon geen begin maken en ik had er geen zin in, terwijl het me altijd juist zoveel ontspanning gaf, ik schoof het telkens vooruit naar de twee weken kerstvakantie die ik had.
En inderdaad, heerlijk om gewoon weer even te gaan zitten en een nieuw patroon uit te pluizen, zo vind ik het fair isle breien helemaal geweldig om te doen.
Voor mijn moeder heb ik dan ook en mooie muts gemaakt, heerlijk om te doen ik denk dat ik snel weer een  muts op mijn naalden ga zetten.
Dat ik niets op mijn site heb gezet de laatste tijd wil niet zeggen dat ik jullie blogs niet gelezen heb.
In de schaarse tijd die ik had vond ik het heerlijk om voor het slapen gaan nog even jullie blogs te bezoeken om daarna te dromen van al die mooie inspiratie, bedankt daarvoor.

Het is misschien dat wat laat maar toch wil ik jullie allemaal;

Een heel mooi maar vooral gezond 2016 wensen!
En dat we komend jaar samen veel steekjes mogen breien, haken!


P.s. hier nog even het patroon van de muts voor wie hem ook wil maken11 opmerkingen:

 1. Twee jaar geleden ben ik begonnen met breien, dit is zo leuk en verslavend om te doen, telkens overgaan op een nieuwe kleur en patroon, je ziet het breiwerk groeien en mooier worden.
  Ik heb het op een rond breinaald gebreid, dat vind ik wel wennen.
  Ik zou zeggen gewoon proberen het is te leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige muts heb je gemaakt!
  Een fantastisch 2016 gewenst, met meer balans!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je nu weet wat het belangrijkste voor je is :) Wat een prachtige muts heb je gemaakt, daar zit heel wat liefde in en je moeder zal hem prachtig vinden, dat kan haast niet anders. Volgens mij mag je altijd wel mensen veel geluk wensen en ik wens jou en je gezin dan ook veel geluk, liefde en een goede gezondheid met tijd voor elkaar :-) Dat 2016 een prachtig jaar mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elkaar bijna uit het oog verliezen is niet fijn maar soms een logisch gevolg van een drukke periode.
  Je houdt dan met de energie die je hebt alle ballen omhoog en zet de relatie op de automatische piloot.
  Een echtgenoot die 'aan je trekt' kan dan zelfs teveel zijn.
  Gelukkig zie je de prioriteiten weer duidelijk, die liggen niet bij het werk maar bij de mensen die je lief zijn. Mooie levensles.

  Prachtige muts heb je voor je moeder gemaakt. ♥ Daar zal ze vast veel complimenten op krijgen.

  Onze laatste correspondentie staat nog in mijn inbox, het is er niet van gekomen om het weer op te pakken. Mailen neemt nog meer tijd dan bloggen en dat schoot er bij mij ook al zes maanden bij in.
  Maar ik ben weer terug en ik hoop jij ook. ♥
  Het allerbeste voor jou en je gezin.  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een prachtige muts! Ik zoek de techniek eens op, al denk ik niet dat ik ooit zo 'gevorderd' ga worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige muts heb je gemaakt!!
  Moeilijke hè, balans vinden, pffff. Bij mij zijn de woensdagochtend en avond 'mij-tijd'. Dan plan ik bewust niets anders in. En mijn man en ik zitten nu sinds kort op de vrijdagavond op stijldansen. Vooral om samen iets te doen en tijd voor elkaar te hebben.
  Ik wens jou een heel creatief en balansrijk 2016!!
  Groetjes,
  Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige muts Wilma en ja veel dingen van wat je hier blogt zijn herkenbaar...ooit moet je weer even pas op de plaats nemen en inderdaad je prioriteiten bijstellen!Doe kalm aan!Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  BeantwoordenVerwijderen