zaterdag 19 oktober 2013

Hij kwam terug uit China en nam mee . . .

Manlief is ondertussen al een tijdje terug uit China. Hij was daar met een Midherfstfestival, iedereen krijgt van zijn werkgever "Maancake" en zo ook mijn man, die nam hij mee naar huis.
De cake zit in een prachtig blik wat ik natuurlijk snel ingepikt had voor mijn bolletjes wol.
Het blik kleur prachtig bij de bolletjes wol welke super zacht zijn, gekocht bij de blokker 2 bolletjes voor 1,39 wel snel zijn want als ze op zijn is het op zeiden ze.
Wat betreft de cake die heeft de zoon mee naar school genomen samen met wat Chinese thee om zo de klas te laten proeven.
Tja het was niet de smaak zoals wij het kennen van cake, zoet. Het viel niet in de smaak maar het was wel leuk om een stukje te proberen.
Een maancake is een Chinees gebak dat alleen in de maanden september en oktober gegeten wordt.Midherfstfestivals kunnen nooit gevierd worden zonder maancakes. Maancakes koopt men zelf of men krijgt ze cadeau van de werkgever. Liefhebbers bewaren ze in de koelkast of diepvriezer, zodat ze nog een paar maanden meegaan. De traditionele maancakes zijn rond en hebben een diameter van tien centimeter, een hoogte van vier tot vijf centimeter en een goudbruine kleur als een croissantje. De traditionele maancakes worden in de over gebakken en de moderne varianten worden soms niet gebakken. De vulling islotuszaadpastei.

Maancakes zijn in verschillende varianten en kleuren verkrijgbaar. De vulling van de cakes verschilt ook. De meestvoorkomende zijn de vullingen: eigeel van gezouten eendenei. Maancakes worden zelden in één keer opgegeten, maar in kleine partjes, waarvan iedereen een partje krijgt. Chinese thee wordt hierbij vaak gedronken.

4 opmerkingen:

 1. En niet een stukje bewaard voor ons?? ;-) Leuk blikje zo voor je bolletjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi blik inderdaad en weer lekker aan de haak....echt weer voor nu zo met de herfst!Ik duik zo ook weer heerlijk de bank op met een haakwerk! :-)

  groetjes en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. supermooi dat blik ! en die wolletjes heb ik ook, ik ben nu met een sjaal bezig in de kleuren die bij jou uit het blik piepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen